Sarmale de post
coapte in dovleac
Ingrediente:
1.
1 cana cu
orez;
2.
500g de
ciuperci;
3.
2
morcovi;
4.
2 cepe;
5.
3 linguri
de ulei;
6.
1 lingura
delikat;
7.
varza
murata,
8.
piper,
sare,
9.
1 mana de
nuci macinate,
10.
1 mana de
stafide,
11.
1
legatura patrunjel,
12.
500g de
suc de rosii,
13.
1 cana cu
vin,
14.
1 bostan
de 5 kg.
Mod de preparare: Taiem
capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la
mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam
uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam
orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se amesteca cu ciupercile si
ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele si patrunjelul. Impaturim
sarmalele, le asezam intr-o oala si le lasam la fiert pana sarmalele devin
potolite. Dupa ce au dat in clocot de cateva ori, le asezam in dovleac pe varza
luata din oala si adaugam peste ele cana cu vin si sucul de rosii. Le lasam la
cuptor la foc mic, pana ce dovleacul devine caramelizat pe margini. Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu