Peste in marinata
de usturoi
Ingrediente
1.
500 g
peste(macrou,cod etc)
2.
1/2
legatura patrunjel
3.
3-4 catei
de usturoi
4.
zeama de
la o lamaie
5.
2-3
linguri ulei de masline
6.
50 ml vin
alb
7.
sare
8.
piper
Mod de preparare
1.
Daca aveti file de
peste il puneti la fiert in apa cu sare si vin pana este gatit complet. Daca
aveti peste cu oase il puneti la fiert in apa cu sare, il fierbeti pana se
albeste carnea un pic, il scoateti pe un tocator, ii curatati oasele, adaugati
vinul si il puneti inapoi pana este fiert bine.
2.
Intre timp puneti
intr-un vas patrunjelul tocat marunt,usturoiul taiat feliute,sare,piper, zeama
de lamaie si le amestecati.Adaugati bucati de peste fiert si
omogenizati.Turnati din apa in care a fiert pestele,peste compozitia obtinuta
cat sa acopere si lasati asa minim 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu