Blogul meu

Blogul meu

vineri, 31 ianuarie 2014

Pilaf de orez cu carne de porc


Pilaf de orez cu carne de porc
Ingrediente:
Ø  800 gr carne de porc ( muschiulet/ pulpa de porc)
Ø  1 morcov
Ø  1 ardei gras galben ( se poate rosu/ verde)
Ø  2 cepe
Ø  1 catel de usturoi
Ø  30 ml ulei
Ø  sare, piper
Ø  250 gr orez
Ø  1 lingura patrunjel verde tocat
Preparare:
Etapa 1: Legumele se curata si se spala.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cuburi , iar morcovul se da pe razatoare.
Carnea de porc, eu am folosit din pulpa, se taie cubulete mai mici.
Etapa 2: Se caleste ceapa si morcovul in ulei, pana ce se inmoaie.
Apoi adaugam ardeiul taiat.
Dupa ce s-au calit adaugam carnea si mai lasam 2-3 min.Se toarna apa sa cuprinda toata carnea, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba.
Etapa 3: Intre timp se spala bine orezul si se firbe separat, in apa clocotita cu sare.
Se fierbe doar pe jumatate si se strecoara.
Etapa 4: Dupa ce a fiert carnea ( daca nu a fiert si a scazut apa, se poate completa cu apa fierbinte, pana ce fierbe carnea) se adauga orezul si se lasa inca 5 min pe foc incet.
Se mai condimenteaza, daca este nevoie, iar la final se adauga patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu