Dovleac umplut
Ingrediente:
1.
3,5 kg de
dovleac
2.
2 linguri
de vanilie
3.
2 bete de
scortisoara
4.
200 g de
caise uscate, smochine
5.
uscate,
fara samburi si tocate
6.
100 g de
alune de padure,
7.
migdale,
struguri mici fara
8.
seminte,
fistic, nuci taiate in
9.
bucati
mari
10.
1 rodie
11.
375 g de
zahar tos
Preparare:
Dupa ce spalati dovleacul,
faceti-i un capac in zona coditei. Scoateti semintele din interior si curatati
bine. Amestecati toate ingredientele, inclusiv zaharul, umpleti dovleacul prin
deschizatura, reasezati capacul si infasurati bine in folie de aluminiu.
Asezati-l intr-o tava plina cu apa. Coaceti in cuptorul Beko timp de aproape
4-5 ore la 160°C, pe functia de incalzire simultana a partii superioare si
partii inferioare. Pe masura ce se evapora, completati apa din tava. Dupa 5
ore, transferati dovleacul pe un platou mare. Il puteti servi taiat felii, ca
un pepene, si presarat cu bucati de rodie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu