Blogul meu

Blogul meu

marți, 14 ianuarie 2014

Dovleac umplut

Dovleac umplut
Ingrediente:
1.      3,5 kg de dovleac
2.      2 linguri de vanilie
3.      2 bete de scortisoara
4.      200 g de caise uscate, smochine
5.      uscate, fara samburi si tocate
6.      100 g de alune de padure,
7.      migdale, struguri mici fara
8.      seminte, fistic, nuci taiate in
9.      bucati mari
10.  1 rodie
11.  375 g de zahar tos
Preparare:
Dupa ce spalati dovleacul, faceti-i un capac in zona coditei. Scoateti semintele din interior si curatati bine. Amestecati toate ingredientele, inclusiv zaharul, umpleti dovleacul prin deschizatura, reasezati capacul si infasurati bine in folie de aluminiu. Asezati-l intr-o tava plina cu apa. Coaceti in cuptorul Beko timp de aproape 4-5 ore la 160°C, pe functia de incalzire simultana a partii superioare si partii inferioare. Pe masura ce se evapora, completati apa din tava. Dupa 5 ore, transferati dovleacul pe un platou mare. Il puteti servi taiat felii, ca un pepene, si presarat cu bucati de rodie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu