Tocanita de pui cu
smantana
Ingrediente:
1.
piept de pui.
2.
smantana
3.
usturoi
4.
ceapa
5.
ardei rosii
6.
faina
7.
cartofi
Preparare:
Etapa 1: se cuata pieptul de pui si se taie bucatele ..apoi se adauga ceapa cu
ardei rosu la calit un pic in foate putin ulei..dupa ce s-au calit cat de cat
legumele se adauga carnea impreuna cu legumele lasate inca 2 minute amestecand
bine.
Etapa 2: dupa ce s-au calit putin adaugi atata apa incat sa fie deasupra carnii
si le lasi la fiert la ochi mic adaugand si o lingura de delicat.
Etapa 3: intre timp poti prepara smantana cu faina si usturoiul.pui intr-un vas
3 linguri de smanatana in cazul in care este prea groasa se subtiaza cu lapte..
apoi adaugi 2 linguri mari de faina amestecand usor pana cand se obtine o pasta
mai moale.apoi in aceasta compozitie de faina si smantana adaugi usturoiul
tocat marunt .
Etapa 4: in timp ce ai preparat carnea si smantana cu usturoiul .. se i-a
smantana si se adaugat in bolul respectiv 2 3 linguri cu zeama de la carne
impreuna cu legumele fierte pentru a incalzi un pic sosul de smantana cu faina
ca apoi cand il vei turna in oala sa nu se faca cocoloase.dupa cum zicea dup ce
a fiert carnea cu legumele adaugi sosu de faina si amesteci usor adaugand sare
si boia dupa gust..
Etapa 5: dupa ce s-a ingrosat catd e cat sosul impreuna cu puiul adaugi
patrunjel marunt tocat .se poate servi cu piure sau mamaliga.POfta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu