Salata de varza
rosie
Ingrediente
1.
varza rosie,
2.
otet din vin de 9
grade,
3.
sare grunjoasa,
4.
zahar sau miere,
5.
boabe de mustar,
6.
piper,cuisoare,
7.
frunze de dafin,
8.
cateva mere,
9.
ulei de masline,
10. optional. -crenguta de cimbru si marar de pus pe fundul
borcanului.
Mod de preparare
Taiati varza fin , fin,cat
de subtire puteti.
Eu o amestec (frec) cu sare
si zahar dupa gust. Nu cantaresc,dar pun putin mai mult, pentru ca varza mai
trage din ele.
Dupa o ora, pun otet, boabe
de piper,mustar(cand nu am hrean),foi de dafin,cuisoare care ii dau un gust
deosebit si cateva mere parfumate,date pe razatoare.
Pun in fiecare borcan o
crenguta de cimbru si una de marar.
O pun (indes) in borcane. E
bine sa nu mai complectati cu apa ci numai cu zeama pe care o lasa salata.
Daca totusi trebuie,
complectati spatiul ramas cu ulei de masline ar fi bun, pentru ca atunci salata
e chiar gata.
Apoi pun borcanele la fiert
cam 30 de minute din momentul in care apa fierbe in cratita.
Le scot apoi si le pun in
paturi pana ce borcanele se racesc complect.
Nu uitati ca nimic nu e
cantarit, dar faceti-o un pic mai picanta decat in mod obisnuit.
Iarna, cand scoateti din
borcan, ceea ce ramane, se indeasa la loc si se tine in frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu