Blogul meu

Blogul meu

luni, 2 iunie 2014

Salată cu fâşii de ţelină Apio, brânză şi nuci




Salată cu fâşii de ţelină Apio, brânză şi nuci
Ingrediente
1.      1 ţelină Apio
2.      1 măr verde
3.      100g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
4.      100g de nuci, tocate
PENTRU DRESSING
1.      6 linguri de smântână
2.      2 linguri oţet de mere
3.      sare, piper
Mod de preparare
    1. Se face dressingul pentru salată combinând smântâna şi oţetul cu sare şi piper.
    2. Se ia un castron încăpător şi se umple cu apă şi gheaţă. Se desfac tulpinile de la ţelina Apio şi, folosind un cuţit econom de legume, se taie fâşii subţiri (primele fâşii, mai aţoase, se aruncă), care se pun apoi în apă cu gheaţă, pentru a-şi păstra prospeţimea şi textura crocantă. Se taie mărul în felii, se aruncă cotorul, apoi taie feliile în bastonaşe cât mai subţiri.
    3. Se scurge ţelina şi se pune într-un bol împreună cu dressingul, mărul şi cea mai mare parte din brânză şi nuci. Se amestecă salata, apoi se pune pe o farfurie, presărând deasupra nucile şi brânza rămasă, precum şi câteva frunze de ţelină Apio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu