Crenvurşti fierţi
Ştim, e jenant sa
venim cu astfel de titluri şi de reţete pentru că, în fond oricine ştie să
fiarbă un ou sau un crenvurst. Cel puţin în teorie. Totuşi, o detaliere a
aromării crenvurștilor în timpul fierberii, folosind din plin experienţa
germană în gătirea bockwurst, bratwurst, wienerwurst şi a altor wursti
(carnaţi, în limba germană) care se gătesc exclusiv prin fierbere, merită – aşa
cum veţi vedea – a fi luată în calcul.
Porţii: 4-5
Ingrediente:
1. 1 kilogram de
crenvurști
2. 1 lingură boabe de
muştar (sau 2 linguri muştar)
3. 1 pahar de vin alb
sec sau 50 ml oţet cu tarhon
4. 2 foi de dafin
5. 8-10 boabe de
piper
6. 8-10 boabe
coriandru
pentru servire
1. pâine sau chifle
2. muştar
3. hrean cu smântână
şi/sau oţet
4. salată de varză
murată (sauerkraut)
Preparare:
Puneţi la fiert, într-o oală sau cratiţă
adâncă 2 litri de apă rece.
Adăugaţi în apă foile de dafin, vinul alb
sec sau oţetul cu tarhon, boabele de muştar (sau muştarul), boabele de
coriandru şi piper.
Când dă în clocot apa, adăugaţi crenvurştii.
Lăsaţi să dea câteva clocote (nu mai mult
de 2-3 minute).
Scoateţi crenvurştii din apă cu un cleşte
şi serviţi.
Crenvurştii se
servesc fierbinţi, cu pâine şi muştar, hrean şi/sau salată de varză acră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu