Compot de cirese
Ingrediente
1.
1 kg cirese,
2.
1 pahar apa sau
vin rosu,
3.
150 gr zahar,
4.
1 plic zahar
vanilat,
5.
1 praf de sare
Mod de preparare
Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul,
putina sare, zaharul vanilat. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga
ciresele si se lasa la fiert pe foc mic.
Metoda de preparare a compotului de cirese
la baie de aburi:
Trebuie sa aveti borcane cu capac, curate,
uscate si daca doriti tinute 15-20 de minute in cuptorul incins, dar cu focul
stins. Borcane de 800ml.
Fructe de care doriti si in orice
cantitate, zahar tos - cite 3 liguri de supa pline, pentru fiecare borcan si
apa rece cit sa se umple fiecare borcan cam 3\4 cu lichid.
Deci fructele se spala foarte bine, la care
e necesar si doriti scoateti simburii , le puneti in borcane pina la 1\2
acestuia, adaugati zaharul, cite 3 linguri pline si apoi apa rece. Le inchideti
cu capace sau le capsati si le puneti la fiert la bain -marie pentru 30 de
minute din momentul ce apa din vas incepe sa fiarba.
Dupa cele 30 de minute, le lasati in vasul
in care sunt si a 2 a zi reluati operatia de fiert la bain-marie in acelasi
mod.
Lasati borcanele cu compotul de cirese sa
se raceasca complet in vasul in care au fiert, scoteti-le, stergeti-le cu o cirpa
si depozitati-le intr-un loc uscat si racoros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu