Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 3 mai 2014

Supa de conopida

Supa de conopida
Ingrediente
1.      1 conopida mai micuta (600-700 g),
2.      2 ardei grasi rosu/verde,
3.      2 cepe,
4.      1 morcov,
5.      1 pastarnac,
6.      1 cartof,
7.      1 legatura patrunjel verde
8.      cateva fire de marar,
9.      2 linguri smantana,
10.  4 linguri ulei,
11.  sare
12.  piper
13.  1 lingurita vegeta/delikat
Mod de preparare
Curatati si spalati legumele. Puneti la fiert in 2 litri de apa rece cu concentratul conopida taiata buchetele si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute.
Tocati marunte cepele, pastarnacul, morcovul, cartoful si cate jumatate din fiecare ardei. Adaugati legumele tocate peste conopida, puneti uleiul si mai lasati sa fiarba inca 25 minute.
Taiati ardeiul ramas fasiute cat mai subtiri pentru a decora supa in farfurii, tocati marunt verdeata (pastrati cateva frunzulite intregi pentru decor) si pregatiti dressingul din smantana, putina verdeata tocata si putina zeama din supa, apoi omogenizati-l.
Stingeti focul la supa si adaugati dressingul amestecand cu polonicul, apoi adaugati verdeata tocata.
Puneti supa de conopida in supiera si decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei gras verde si rosu.
Puneti supa in farfurii, decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu