Blogul meu

Blogul meu

joi, 8 mai 2014

Muratura iute

Muratura iute
Ingrediente
1.      3 kg de ceapa rosie
2.      1/2 kg de ardei iuti
3.      3 l de apa
4.      1/2 l de otet
5.      3 linuri de zahar
6.      3 linguri de miere
7.      sare si piper dupa gust.
Mod de preparare - Muratura iute
Aceasta muratura iute este cunoscuta tot in zona Ardealului, fiind imprumutata din specificul culinar unguresc. Muratura iute este foarte simplu de preparat, are putine ingrediente insa rezultatul final este unul cu totul si cu totul deosebit.
Curata ceapa si taie-o pestisori, nu foarte marunt. Spala bine si ardeii iuti si taie-i rondele. Daca lasi ardeii cu tot cu samburi, muraturile vor fi mai iuti, daca insa doresti sa fie mai putin iuti, indeparteaza nervurile si samburii de la ardei. Aseaza ceapa si ardeii intr-un vas adanc.
Pentru a prepara saramura, pune la fiert apa impreuna cu otetul. Cand sunt aproape de punctul de fierbere, pune si zaharul, mierea, sareaza si pipereaza dupa gust. Lasa saramaura sa fiarba 10-15 minute, al foc mica.
Toarna saramra fierbinte peste ceapa si ardei si lasa-le sa stea asa peste noapte. A doua zi, pune din nou vasul la foc, lasa muraturile sa dea cateva clocote si apoi, cant sunt inca fierbinti, toarna-le in borcane de 800 de gr, sterilizate in prealabil. Sigileaza bine borcanele si lasa-le in patura pana a doua zi. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu