Muratura iute
Ingrediente
1.
3 kg de
ceapa rosie
2.
1/2 kg de
ardei iuti
3.
3 l de
apa
4.
1/2 l de
otet
5.
3 linuri
de zahar
6.
3 linguri
de miere
7.
sare si
piper dupa gust.
Mod de preparare - Muratura
iute
Aceasta muratura iute este
cunoscuta tot in zona Ardealului, fiind imprumutata din specificul culinar
unguresc. Muratura iute este foarte simplu de preparat, are putine ingrediente
insa rezultatul final este unul cu totul si cu totul deosebit.
Curata ceapa si taie-o
pestisori, nu foarte marunt. Spala bine si ardeii iuti si taie-i rondele. Daca
lasi ardeii cu tot cu samburi, muraturile vor fi mai iuti, daca insa doresti sa
fie mai putin iuti, indeparteaza nervurile si samburii de la ardei. Aseaza
ceapa si ardeii intr-un vas adanc.
Pentru a prepara saramura,
pune la fiert apa impreuna cu otetul. Cand sunt aproape de punctul de fierbere,
pune si zaharul, mierea, sareaza si pipereaza dupa gust. Lasa saramaura sa
fiarba 10-15 minute, al foc mica.
Toarna saramra fierbinte
peste ceapa si ardei si lasa-le sa stea asa peste noapte. A doua zi, pune din
nou vasul la foc, lasa muraturile sa dea cateva clocote si apoi, cant sunt inca
fierbinti, toarna-le in borcane de 800 de gr, sterilizate in prealabil.
Sigileaza bine borcanele si lasa-le in patura pana a doua zi. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu