Blogul meu

Blogul meu

luni, 26 mai 2014

Ghiveci bulgaresc - Mancaruri cu legume

Ghiveci bulgaresc - Mancaruri cu legume
Gramaj ingrediente:
1.      vinata
2.      un dovlecel
3.      un ardei rosu
4.      un ardei alb
5.      2 cepe
6.      4 rosii
7.      2 catei de usturoi
8.      cana de orez
9.      legatura de patrunjel
10.  cimbru uscat
11.  sare
12.  boia
13.  piper
14.  ulei
Mod de preparare "Ghiveci bulgaresc":
    Se taie vanata bucatele si se prajeste in putin ulei.
    Separat se prajesc ardeii taiati cubulete, apoi se adauga ceapa, si apoi usturoiul.
    Peste acestea se pune dovlecelul taiat cubulete, se adauga una-doua linguri de apa, si se lasa la prajit. Apoi se pune vinata deja prajita, si rosiile taiate cubulete (care au fost in prealabil oparite si s-a luat coaja jos).
    Se mai lasa 2 3 min la prajit, apoi se adauga o cana de orez, si o cana de apa.
    Se condimenteaza cu boia, piper, cimbru si sare.
    La sfarsit se pune o legatura de patrunjel tocata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu