Ghiveci bulgaresc
- Mancaruri cu legume
Gramaj ingrediente:
1.
vinata
2.
un
dovlecel
3.
un ardei
rosu
4.
un ardei
alb
5.
2 cepe
6.
4 rosii
7.
2 catei
de usturoi
8.
cana de
orez
9.
legatura
de patrunjel
10.
cimbru
uscat
11.
sare
12.
boia
13.
piper
14.
ulei
Mod de preparare "Ghiveci
bulgaresc":
Se taie vanata bucatele si se prajeste in
putin ulei.
Separat se prajesc ardeii taiati cubulete,
apoi se adauga ceapa, si apoi usturoiul.
Peste acestea se pune dovlecelul taiat
cubulete, se adauga una-doua linguri de apa, si se lasa la prajit. Apoi se pune
vinata deja prajita, si rosiile taiate cubulete (care au fost in prealabil
oparite si s-a luat coaja jos).
Se mai lasa 2 3 min la prajit, apoi se
adauga o cana de orez, si o cana de apa.
Se condimenteaza cu boia, piper, cimbru si
sare.
La sfarsit se pune o legatura de patrunjel
tocata marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu