File de somon, cu
crusta picanta, la cuptor cu cartofi natur si spanac
Ingrediente
1.
file de
somon
2.
zeama de
lamaie
3.
marar
4.
busuioc
(sau alta verdeata,in functie de gust)
5.
1 morcov
6.
1 ceapa
violeta
7.
1/2 ardei
granulat de usturoi
8.
sare,piper
9.
2-3
linguri ulei de masline
10. 5 linguri faina de pane
Mod de preparare
Se maruntesc/macina ceapa cu verdeturile
prima data dupa care se adauga morcovul si ardeiul. Legumele macinate se pun
intr-un castron larg, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi si eventual
chili. Eu nu am avut decat chili uscat. Nu uitati uleiul (2-3 linguri). Se
aduga faina de pane si se amesteca bine. Pe o tava antiaderenta adaugam cu
pensula ceva ulei, punem bucatile de file stropite cu zeama de lamaie. Daca
materialul pentru crusta nu e destul de condimentat, condimentati somonul.
Tapetati bucatile de file dupa care bagati tava in cuptorul incalzit in
prealabil, la 200 grade C . Lasati la rumenit, dupa cum va place.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu