Clatite
traditionale
Ingrediente
1.
-2 oua
2.
-60 gr
faina
3.
-15 ml
rom
4.
-250 ml
lapte
5.
-15 ml
ulei
6.
-zahar
vanilat
7.
-dulceata
(dupa preferinte)
Mod de preparare
Intr-o cratita se amesteca galbenusurile,
romul, uleiul, 50 ml lapte, iar dupa ce s-au amestecat bine se adauga faina si
se freaca cu dosul lingurii pe marginea cratitei pana cand compozitia nu mai are
cocoloase, se adauga si restul de lapte, cate putin pana se dilueaza
compozitia. Albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitie si apoi se
amesteca cu un polonic. Clatitele vor fi foarte fragede. Dupa ce s-a
infierbantat tigaia se pune ulei si apoi cate 1/2 de polonic de compozitie, dar
nu direct pe flacara si compozitia nu se toarna intr-un singur loc ci circular.
Mod de servire
Dupa ce clatitele s-au copt se umple cu
dulceata de la Bunatati din natura, le puteti impaturi si in 4, si pudrate cu
zahar vanilat .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu