Blogul meu

Blogul meu

marți, 29 aprilie 2014

Clatite traditionale

Clatite traditionale
    Ingrediente
1.      -2 oua
2.      -60 gr faina
3.      -15 ml rom
4.      -250 ml lapte
5.      -15 ml ulei
6.      -zahar vanilat
7.      -dulceata (dupa preferinte)
    Mod de preparare
    Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, romul, uleiul, 50 ml lapte, iar dupa ce s-au amestecat bine se adauga faina si se freaca cu dosul lingurii pe marginea cratitei pana cand compozitia nu mai are cocoloase, se adauga si restul de lapte, cate putin pana se dilueaza compozitia. Albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitie si apoi se amesteca cu un polonic. Clatitele vor fi foarte fragede. Dupa ce s-a infierbantat tigaia se pune ulei si apoi cate 1/2 de polonic de compozitie, dar nu direct pe flacara si compozitia nu se toarna intr-un singur loc ci circular.
    Mod de servire
    Dupa ce clatitele s-au copt se umple cu dulceata de la Bunatati din natura, le puteti impaturi si in 4, si pudrate cu zahar vanilat .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu