Tocanita de
cartofi cu costite afumate
Ingrediente
1.
1.5 kg
cartofi fainosi
2.
300 gr
costite afumate
3.
1 ceapa
mare
4.
1 ardei
gras rosu
5.
2
lingurite boia dulce
6.
1 varf
cutit boia iute
7.
3 foi de
dafin
8.
1/2
legatura patrunjel
9.
1 lingura
ulei
10.
sare,
piper negru
Preparare
1.
Se taie costitele
bucati individuale (intre oase). Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc
usor pe toate partile si isi lasa parte de grasime. Se scot pe o farfurie.
2.
In grasimea ramasa
se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Se calesc la foc mic timp de 10
minute, pana sunt foarte moi.
3.
Se trage oala de pe
foc si se adauga dafinul, boiaua si piper negru. Se amesteca bine.
4.
Se pun costitele
inapoi in oala, se adauga sare dupa gust si se acopera cu 1.5 l apa. Se aduce
la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 ora (sau pana incercati o costita cu
furculita si carnea se desprinde usor de pe os).
5.
Se adauga cartofii
curatati si taiati cuburi. Trebuie sa fie suficienta apa in oala cat sa acopere
cartofii. Daca nu este destula, adaugati putina apa fierbinte cat sa cuprinda
cartofii.
6.
Aduceti la fierbere.
Fierbeti fara capac timp de 20-30 minute (pana cartofii sunt facuti).
Adaugati patrunjelul tocat fin.
Lasati sa stea cateva ore si sosul se va ingrosa. Este mai buna dupa cateva ore
sau reincalzita
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu