Cartofi pai
Ingrediente
1.
cartofi
2.
oregano
uscat
3.
sare,
piper negru
4.
ulei
pentru prajit
Preparare
Se taie cartofii felii subtiri,
semitransparente, ca pentru chipsuri folosind o razatoare.
Se stivuiesc felii unele peste altele si se
taie cu cutitul betisoare extra subtiri.
Se rasfira betisoarele pe servetele de
bucatarie pentru a se absorbi umezeala.
Se pune ulei de macar 3 degete intr-un vas
de fonta si se incinge super bine.
Se
prajesc betisoarele de cartofi, in ture, in uleiul incins, doar pana devin usor
crem (nu le lasati sa devina rumene). Dureaza cam 15-20 secunde / tura.
Se scot cartofii cu o paleta cu gauri pe
servetele de hartie sa se scurga uleiul.
La final, se condimenteaza cartofii cu
putina sare, piper negru proaspat macinat si oregano. Se amesteca usor cu mana
si se da forma de cuib. Se servesc imediat, desi nu se inmoaie nici daca se
racesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu