Sarmalute
moldovenesti
Ingrediente:
1.
500 g
carne tocata
2.
100 g
orez
3.
3-4 cepe
4.
1 morcov
5.
patrunjel,
marar
6.
1 ardei,
1 ou
7.
2-3
linguri faina grau
8.
3-4
linguri bulion
9.
sare,
piper, alte condimente
Preparare:
Se curata si se taie ceapa
apoi se caleste la foc mic. Spre final se adauga bulionul, apoi morcovul ras,
patrunjelul si mararul, carnea, orezul ales si spalat, oul, faina si alte
condimente dupa gust. Se amesteca bine. Frunzele de vita de vie sau varza se
pun intr-o tigaie cu apa fierbinte pentru a fi mai moi la format sarmalutele.
Se aseaza intr-o oala pentru fiert, se adauga apa, daca doriti si 2-3 linguri
de bulion. Se acopera si se lasa pe cuptos sa fiarba. Spre sfarsit prind un
gust deosebit daca le bagati in cuptor si le mai lasati acolo sa se coaca aproximativ
30 de minute. Asemeni ardeilor umpluti si sarmalutele se pot manca adaugand
smantana si mamaliguta. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu