Blogul meu

Blogul meu

marți, 25 martie 2014

Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata
Ingrediente
1.      1 ceapa rosie (cca 200 gr)
2.      250 ml otet de vin alb
3.      2 linguri cu varf zahar
4.      1/2 lingurita sare
5.      1/2 lingurita piper negru boabe
6.      1 foaie de dafin
7.      1 cuisor
8.      1 ardei iute uscat (fara samburi, daca nu doriti ceapa foarte picanta)
9.      1 baton scortisoara de 1 cm
Preparare
    Se pune otetul cu zaharul si aromele la fiert. Se fierbe timp de 3 minute. Se acopera cu capac si se lasa sa se infuzeze macar 10 minute.
    In acest timp se curata ceapa si se taie in jumatate. Se taie apoi felii de 1/4 cm. Se separa inelele.
    Se aduce otetul iar la fierbere. Se adauga 1/3 din ceapa. Se lasa pana otetul incepe sa fiarba pe margini (cca 20 secunde). Se scoate ceapa, pe hartie de copt, cu o paleta cu gauri. Se repeta cu restul de ceapa. Se lasa sa se raceasca complet (cca 10 minute).
    Se repeta pasul 2 (fierbere, racire) inca de 2 ori. Veti observa, ca la fiecare fierbere, culoarea roz a cepei se intensifica.
    Se racesc complet ceapa si otetul.
    Se pune ceapa intr-un borcan si se acopera cu otetul in care a fiert. Se lasa la frigider macar 1 zi inainte de a fi consumata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu