Ciorba de sfecla
rosie
E prima data cand fac
aceasta ciorbita si va spun sincer ca a iesit o bunatate, nici nu m-as fi
gandit ca va fi atat de buuuuna!:D Este plina de vitamine si se potriveste
perfect si pentru perioada postului.
Ingrediente
1.
2 bucati sfecla
rosie
2.
450-500ml
bros acru
3.
2 cepe
4.
1 morcov
5.
1 bucata
de telina
6.
7-8
linguri de mix de legume(pastai, mazare, ardei etc.)
7.
2-3
linguri de ulei
8.
4-5
cartofi mai mari
9.
sare dupa
gust
10.
fidea
11.
patrunjel
verde
Mod de preparare
Curatam toate legumele si le
spalam bine.
Ceapa o tocam si o adaugam
la calit intr-o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei si putina apa.
Adaugam peste ceapa morcovul
taiat cuburi mici si mixul de legume.
Punem acum telina taiata
cuburi si adaugam cca 3,5-4 litri de apa. Punem capacul si lasam la fiert.
Sfecla o dam pe razatoarea
mare si o punem intr-o oala separat in care adaugam si borsul. Dam oala pe foc
si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.
Sfecla se fierbe separat cu
borsul pentru a nu-si pierde din culoare. Dupa ce sfecla si borsul au fiert, le
punem in oala peste restul legumelor.
Adaugam acum cartofii taiati
cuburi si sare dupa gust. Punem inapoi capacul si mai lasam la foc mic pana
cand cartofii sunt fierti.
Inainte cu 5 minute ca
ciorba sa fie gata se adauga fideaua, iar la sfarsit se pune patrunjel verde
tocat.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu