Blogul meu

Blogul meu

joi, 30 ianuarie 2014

Taci si inghite

Taci si inghite
Ingrediente
1.      200 gr. malai;
2.      500 ml. lapte dulce;
3.      1 lingura cu unt;
4.      3 oua;
5.      100 ml. smantana;
6.      sare
7.      slaninuta afumata (optional);
8.      branza de burduf (optional);
9.      1 ceapa alba/rosie (optional);
Mod de preparare reteta Taci si inghite
Punem laptele la fiert. Cand da in clocot adaugam sarea si malaiul. Amestecam si preparam o mamaliguta moale.
Tragem vasul de pe foc, adaugam umtul, smantana si amestecam totul foarte bine.
Compozitia optinuta o punem intr-un vas ceramic. Netezim cu dosul unei linguri si apoi facem 3 adancituri in care spargem cate un ou.
Presaram putina sare peste oua si bagam la cuptorul incins la 200 grade pana cand se coaguleaza albusul si devine de culoare alba.
Taiem slaninuta felii si o prajim putin.
Spargem (taiem) o ceapa alba sau rosie, zdrobim un bot de banza de burduf si ne ospatam pana nu mai putem. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu