Taci si inghite
Ingrediente
1.
200 gr.
malai;
2.
500 ml.
lapte dulce;
3.
1 lingura
cu unt;
4.
3 oua;
5.
100 ml.
smantana;
6.
sare
7.
slaninuta
afumata (optional);
8.
branza de
burduf (optional);
9.
1 ceapa
alba/rosie (optional);
Mod de preparare reteta Taci
si inghite
Punem laptele la fiert. Cand
da in clocot adaugam sarea si malaiul. Amestecam si preparam o mamaliguta
moale.
Tragem vasul de pe foc,
adaugam umtul, smantana si amestecam totul foarte bine.
Compozitia optinuta o punem
intr-un vas ceramic. Netezim cu dosul unei linguri si apoi facem 3 adancituri
in care spargem cate un ou.
Presaram putina sare peste
oua si bagam la cuptorul incins la 200 grade pana cand se coaguleaza albusul si
devine de culoare alba.
Taiem slaninuta felii si o
prajim putin.
Spargem (taiem) o ceapa alba
sau rosie, zdrobim un bot de banza de burduf si ne ospatam pana nu mai putem.
;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu