Blogul meu

Blogul meu

luni, 13 ianuarie 2014

Orez cu legume

Orez cu legume
1.      Ingrediente:
2.      400 g de orez
3.      1 lingura de ulei de masline
4.      2 rosii taiate cubulete
5.      3 rosii taiate in felii subtiri
6.      1 vanata taiata cubulete
7.      1 dovlecel taiat cubulete
8.      1 morcov feliat
9.      1 lingura de patrunjel tocat
10.  2 catei de usturoi, pisati fin
11.  sare
12.  piper negru
13.  600 ml de apa clocotita
Preparare:
Inmuiati orezul in apa calda, spalati-l bine si scurgeti-l. Intre timp, taiati cubulete dovlecelul, morcovul, rosiile si vanata. Puneti ulei de masline intr-o cratita de marime medie si incalziti-l, apoi puneti mai intai morcovul, apoi vanata si la sfarsit dovlecelul si gatiti-le inabusit cu usturoiul pisat, sare si piper negru. Adaugati orezul si prajiti timp de 3-4 minute. Turnati apa clocotita si fierbeti 5-6 minute. Acoperiti orezul si lasati-l sa se odihneasca.
Puneti orezul si legumele intr-o oala de pamant termorezistenta. Acoperiti complet orezul cu rosii taiate in felii subtiri. Gatiti-le in cuptorul Beko timp de 10 minute la 160°C, folosind functia de gatire conventionala. Serviti fierbinte, cu patrunjel presarat pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu