Orez cu legume
1. Ingrediente:
2.
400 g de
orez
3.
1 lingura
de ulei de masline
4.
2 rosii
taiate cubulete
5.
3 rosii
taiate in felii subtiri
6.
1 vanata
taiata cubulete
7.
1
dovlecel taiat cubulete
8.
1 morcov
feliat
9.
1 lingura
de patrunjel tocat
10.
2 catei
de usturoi, pisati fin
11.
sare
12.
piper
negru
13.
600 ml de
apa clocotita
Preparare:
Inmuiati orezul in apa
calda, spalati-l bine si scurgeti-l. Intre timp, taiati cubulete dovlecelul,
morcovul, rosiile si vanata. Puneti ulei de masline intr-o cratita de marime
medie si incalziti-l, apoi puneti mai intai morcovul, apoi vanata si la sfarsit
dovlecelul si gatiti-le inabusit cu usturoiul pisat, sare si piper negru.
Adaugati orezul si prajiti timp de 3-4 minute. Turnati apa clocotita si
fierbeti 5-6 minute. Acoperiti orezul si lasati-l sa se odihneasca.
Puneti orezul si legumele
intr-o oala de pamant termorezistenta. Acoperiti complet orezul cu rosii taiate
in felii subtiri. Gatiti-le in cuptorul Beko timp de 10 minute la 160°C,
folosind functia de gatire conventionala. Serviti fierbinte, cu patrunjel
presarat pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu