Dovlecei pane cu
sos de usturoi
Ingrediente
1.
3
dovlecei mari
2.
2 oua
3.
100 gr
faina
4.
1
capatana usturoi
5.
200 ml
ulei
6.
2
lingurite otet
7.
sare,
piper
Mod de preparare
Curatam dovleceii de coaja
si ii taiem felii nu foarte groase.
Tavalim feliile de dovlecel
prin faina.
Batem ouale cu sare si piper si punem
dovleceii in compozitie.
Iii scoatem unul cate unul,
ii scurgem de oul in exces si ii prajim in ulei incins.
Ii scoatem intr-o sita ca sa
se elimine surplusul de ulei .
Pregatim sosul de usturoi.
Curatam usturoiul si il
pisam. Adaugam un praf de sare.
Punem o lingura de ulei si
frecam cu o lingura de lemn pana capata consistenta unui sos.
Dupa ce a capatat
consistenta de sos punem o lingurita de otet si frecam pana se incorporeaza.
Otetul are rolul de a ajuta sosul sa nu se taie, da un gust deosebit si albeste
sosul.
Punem apoi treptat uleiul si
restul de otet frecand in continuare
pana isi mareste volumul de cateva ori.
Mare atentie , trebuie sosul
trebuie frecat in aceeasi directie ca sa nu se taie.
Servim dovleceii pane
alaturi de sosul de usturoi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu