Blogul meu

Blogul meu

luni, 16 decembrie 2013

Varza murata

Varza murata
Ingrediente
1.      varza
2.      1 lingura de sare/1 litru apa
3.      cateva foi de dafin
4.      cateva boabe de piper
5.      1 legatura marar
Preparare
Se dizolva sarea in apa calda,se pun condimentele si se toarna peste varza pregatita din timp.Aceasta se va curata de foile care nu sunt bune,se va scoate cotorul si se vor taia in doua daca sunt prea mari.
Se tine la loc cald cateva zile sa se poata acri,dupa care se poate pitroci. Eu personal am pitrocit-o dupa o saptamana.Am lasat-o inca o saptamana si am pitrocit-o din nou,dupa care am scos-o pe balcon la rece.
Dupa ce s-a murat bine ,am oprit intr-un borcan foi de varza rulate si acoperite cu zeama de varza limpede,in alt borcan am tocat fideluta varza ramasa pe care am turnat binenteles zeama de varza limpede,iar zeama ramasa am pus-o la sticle !
Personal nu pun la murat mai mult de 5-6 verze potrivite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu