Cartofi noi fierţi
cu usturoi
Ingrediente:
1.
1 kg
cartofi,
2.
200g slănină ,sunca sau
costita.
3.
3-4 căţei
de usturoi,
4.
2 linguri
verdeaţă tăiată,
5.
2-4
roşii,
6.
smîntînă,
7.
sare,
8.
piper
negru măcinat.
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se
curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie.
Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sunt gata.
Apa se scurge, se adaugă verdeaţa.
Cartofii se servesc:
1 variantă: stropiţi cu
untură şi jumări, preparate din slănină din sunca sau costita., se condimentează cu usturoi
pisat şi se garnisesc cu feliuţe de roşii.
2 variantă: stropiți cu
smîntînă, se condimentează cu usturoi pisat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu