Tocanita de
ciuperci
Ingrediente
1.
1 kg ciuperci
2.
2 cepe
3.
1 pahar suc rosii
4.
1 legatura patrunjel
5.
2 linguri faina
6.
sare, piper, boia
Mod de preparare
Se curata ciupercile, se opresc doar palariile,se
calesc in ulei ,apoi se scot si se lasa deoparte. Se pot folosi si piciorusele,
dar sunt mai atoase si eu prefer sa le folosesc la altceva.
Se toaca marunt ceapa si se caleste in doua linguri
ulei, pana devine sticloasa.
Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul si se
completeaza cu o cana de apa. Se lasa sa fiarba.
Adaugam apoi ciupercile si lasam sa mai dea in cateva
clocote.
Se face un rantas din faina si apa rece si il punem
peste sos, amestecand continuu sa nu
faca cocoloase. Dam intr-un clocot apoi oprim focul si presaram patrunjel verde
tocat marunt.
Se serveste calda cu mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu