Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 13 noiembrie 2013

Pepene murat

Pepene murat
    Ingrediente
1.      Felii de pepene roz apa
2.      1 lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
3.      2 linguri de otet la un litru de apa
4.      tulpini de marar proaspat
    Mod de preparare
    Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
    Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.
    Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.
    Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.
    Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.
    Mod de servire
    Pepenele murat se serveste la felurile de mancare cu carne.
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu