Pepene murat
Ingrediente
1.
Felii de
pepene roz apa
2.
1 lingura
de sare grunjoasa la un litru de apa
3.
2 linguri
de otet la un litru de apa
4.
tulpini
de marar proaspat
Mod de preparare
Pepenele murat este delicios. Atunci cand
faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.Se
taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana
s-a topit sarea.
Se aseaza si tulpinile de marar in borcan
si se toarna apa cu sare si otet.
Se acopera cu o farfurie si se tine la
soare 4-5 zile.
Se poate consuma sau se poate pune la
frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii
peste iarna, primavara ii am tot crocanti.
Mod de servire
Pepenele murat se serveste la felurile de
mancare cu carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu