Blogul meu

Blogul meu

duminică, 10 noiembrie 2013

Muşchi file

Muşchi file
Din dorinţa de a evita cât mai multe E-uri cu care suntem asaltaţi, am încercat acest muşchile file home made. Evident că nu are gustul şi textura celui din comerţ, dar este la fel de adevărat că 2 feliuţe sunt mai mult decât suficiente pentru a ne sătura. Se simte diferenţa dintre un muşchi consistent şi îndesat şi cel injectat cu apă de la magazin...
N e c e s a r e :
1.      bucată muşchiulet de porc, afumat;
2.      boia;
3.      ienibahar boabe;
4.      foi de dafin;
5.      sare, opţional.
P r e p a r a r e :
În funcţie de mărimea muşchiuleţului se pun ingredientele, de aceea nu am dat cantităţi. De asemenea sarea este opţional pentru că de obicei carnea afumată este şi sărată. În acest caz, nu se pune în plus, doar se spală puţin muşchiul cu aă călduţă. În continuare, se pun la fiert canrea împreună cu boia, boabele de ienibahar şi foile de dafin. Se lasă să fiarbă o oră la foc mic.
Când este gata, se scoate muşchiul din apă şi se ţine câteva ore, până se răceşte, cu o greutate deasupra. Se feliază şi se serveşte cu legume sau în sandwich-uri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu