Muşchi file
Din dorinţa de a evita cât
mai multe E-uri cu care suntem asaltaţi, am încercat acest muşchile file home
made. Evident că nu are gustul şi textura celui din comerţ, dar este la fel de
adevărat că 2 feliuţe sunt mai mult decât suficiente pentru a ne sătura. Se
simte diferenţa dintre un muşchi consistent şi îndesat şi cel injectat cu apă
de la magazin...
N e c e s a r e :
1.
bucată
muşchiulet de porc, afumat;
2.
boia;
3.
ienibahar
boabe;
4.
foi de
dafin;
5.
sare,
opţional.
P r e p a r a r e :
În funcţie de mărimea
muşchiuleţului se pun ingredientele, de aceea nu am dat cantităţi. De asemenea
sarea este opţional pentru că de obicei carnea afumată este şi sărată. În acest
caz, nu se pune în plus, doar se spală puţin muşchiul cu aă călduţă. În
continuare, se pun la fiert canrea împreună cu boia, boabele de ienibahar şi
foile de dafin. Se lasă să fiarbă o oră la foc mic.
Când este gata, se scoate
muşchiul din apă şi se ţine câteva ore, până se răceşte, cu o greutate
deasupra. Se feliază şi se serveşte cu legume sau în sandwich-uri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu