Peste pane
Ingrediente
1.
500 gr de file de
peste fara oase
2.
2oua
3.
3 linguri de faina
4.
3 linguri de ulei de
masline
5.
sare
Mod de preparare
Pestele se dezgheata si se
pune pe un servetel de bucatarie pentru ca sa-i absoarba tot lichidul. Se taie in portiuni mai mici . Tigaia se
incalzeste cu ulei si se adauga un catel de usturoi , se caleste apoi se
inlatura. Aparte se bat cu furculita ( nu cu mixerul) cu putina sare, ouale. In alt platou se toarna
faina. Fiecare bucatica de file se tavaleste prin faina pe o parte si alta , pe
urma prin oul batut si se prajeste in
uleiul incins timp de 4-5 minute pe o parte si alta. Cand se prajeste pestele , temperatura
aragazului se scade la mijlociu. Ultimul
minut se mareste temperatura la maxim si se intoarce cand pe o parte cand pe
alta pestele ca sa obtinem o pojgita crocanta. Va rezulta un peste foarte
gustos, crocant si in mijloc cu o carnita alba suculenta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu