Tocana de pui
Ingrediente
1.
600 gr carne de pui
2.
300 gr ceapa
3.
3 catei de usturoi
4.
200 gr ardei
5.
300 gr rosii
6.
50 gr pasta de rosii
7.
50 gr faina
8.
50 ml ulei
9.
boia de ardei
10.
sare, piper
Preparare
Carnea de pui se spala, se
portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri,
iar rosiile oparite se curata de coaja si se seminte. Se inabusa bucatile de
pui cu putina apa si se scoate carnea dupa ce a fiert pe jumatate. In uleiul
ramas se pune la inabusit ceapa, ardeiul, rosiile, se adauga boiaua de ardei si
faina dilzovata in putina apa rece. Se amesteca bine si se adauga pasta de
rosii, usturoiul, foile de dafin, sare, pierul si apa fiarta. Se lasa la fiert
circa 10 minute. Se adauga bucatile de de carne si se continuu fierberea inca
20 de minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul si jumatate din
cantitatea de patrunjle tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu