Blogul meu

Blogul meu

marți, 22 octombrie 2013

Tochitură ardelenească

Tochitură ardelenească
Ingrediente:
1.      2 cepe mari
2.      2 morcovi
3.      2-3 cârnaţi semiafumaţi
4.      1 tăviţă de ficăţei de pui
5.      500 g carne de porc
6.      o căpăţână de usturoi
7.      o conservă de roşii în bulion sau 3-4 roşii proaspete + bulion
8.      sare, piper, busuioc, pătrunjel
Preparare:
Se călesc cârnaţii, tăiaţi bucăţele. Când sunt aproape gata, se scot şi în aceeaşi cratiţă se călesc ficăţeii, adăugând ulei dacă mai este nevoie. Se scot şi ficăţeii după ce au prins culoare şi se pune carnea de porc, tăiată bucăţi mai mici. După ce s-a călit şi carnea, în acelaşi ulei se căleşte ceapa şi se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi usturoiul. Când ceapă a devenit lucioasă, se răstoarnă cărnurile peste ea şi roşiile în bulion şi se lasă la fiert cu capac până când devine moale carnea. La sfârşit se condimentează şi se pun verdeţurile. Se mănâncă cu mămăligă şi cu un ou-ochi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu