Tochitură
ardelenească
Ingrediente:
1.
2 cepe mari
2.
2 morcovi
3.
2-3 cârnaţi
semiafumaţi
4.
1 tăviţă de ficăţei
de pui
5.
500 g carne de porc
6.
o căpăţână de
usturoi
7.
o conservă de roşii
în bulion sau 3-4 roşii proaspete + bulion
8.
sare, piper,
busuioc, pătrunjel
Preparare:
Se călesc cârnaţii, tăiaţi
bucăţele. Când sunt aproape gata, se scot şi în aceeaşi cratiţă se călesc
ficăţeii, adăugând ulei dacă mai este nevoie. Se scot şi ficăţeii după ce au
prins culoare şi se pune carnea de porc, tăiată bucăţi mai mici. După ce s-a
călit şi carnea, în acelaşi ulei se căleşte ceapa şi se adaugă morcovii tăiaţi
rondele şi usturoiul. Când ceapă a devenit lucioasă, se răstoarnă cărnurile
peste ea şi roşiile în bulion şi se lasă la fiert cu capac până când devine
moale carnea. La sfârşit se condimentează şi se pun verdeţurile. Se mănâncă cu
mămăligă şi cu un ou-ochi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu