Mămăligă cu
brânză
Ingrediente:
- 350 grame mălai
- 1 lingură de unt
- 150 grame de slăninuţă sau bacon
- 250 grame de brânză de burduf
- 2 linguri de smântână
- sare
Preparare:
1. Încingeţi cuptorul la 150 de grade Celsius.
2. Faceţi o mămăligă potrivit de moale (de
consistenţa unui griş cu lapte) din apă cu unt şi puţină sare. Sfârâmaţi bine
brânza.
3. În paralel, într-o tigaie, prăjiţi uşor
slăninuţa până când elimina grăsimea şi se rumeneşte frumos.
4. Ungeţi o formă termorezistentă (sau două,
potrivite pentru servire) cu grăsime din tigaie.
5. Puneţi un strat de mămăligă în vas, stropiţi-l
cu puţină grăsime şi nivelaţi-l cu dosul unei linguri.
6. Presăraţi brânză peste stratul de mămăligă.
7. Repetaţi operaţiunea (adăugaţi încă un strat de
brânză şi unul de mămăligă).
8. Adăugaţi slăninuţa prăjită peste ultimul strat
de brânză şi introduceţi vasul la cuptor pentru 8-12 minute (mai puţin dacă
folosiţi vase individuale, mai mult dacă folosiţi un singur vas).
9. Mămăliga cu brânză este gata când brânza de la
suprafaţă s-a topit şi prinde a se rumeni.
10. Mămăliga cu brânză la cuptor se serveşte
fierbinte, cu o lingură de smântână şi cu murături alături. O farfurie cu
gogonele murate ar fi trăsnet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu