Turte pe plita
Turtele mele se numesc
impropriu "pe plita" caci le-am copt intr-o tigaie de fonta, insa
gustul e exact acelasi, gustul copilariei!
Ingrediente: (pentru 5 turte cu diametrul 28)
1.
500 gr
faina
2.
250 ml
apa calduta
3.
7 gr
drojdie uscata
4.
1 lingurita
sare
Mod de preparare
Din ingredientele mentionate
framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Il
impartim in 5 bucati egale, presaram suprafata de lucru cu faina si framantam fiecare bila de aluat pana devine
elastica si nelipicioasa.
Luam o bila de aluat si o
intindem cu sucitorul pana ajunge la diametrul tigaii. Punem turta astfel
obtinuta in tigaia de fonta incinsa in prealabil.
Coacem turta pe ambele parti
pana incepe sa creasca si devine rumena.
Se pot manca simple, in loc
de paine sau in diverse combinatii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu