Blogul meu

Blogul meu

duminică, 8 decembrie 2013

Turte pe plita

Turte pe plita

Turtele mele se numesc impropriu "pe plita" caci le-am copt intr-o tigaie de fonta, insa gustul e exact acelasi, gustul copilariei!
Ingrediente: (pentru 5 turte cu diametrul 28)
1.      500 gr faina
2.      250 ml apa calduta
3.      7 gr drojdie uscata
4.      1 lingurita sare
Mod de preparare
Din ingredientele mentionate framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Il impartim in 5 bucati egale, presaram suprafata de lucru cu faina si  framantam fiecare bila de aluat pana devine elastica si nelipicioasa.
Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul pana ajunge la diametrul tigaii. Punem turta astfel obtinuta in tigaia de fonta incinsa in prealabil.
Coacem turta pe ambele parti pana incepe sa creasca si devine rumena.
Se pot manca simple, in loc de paine sau in diverse combinatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu