Blogul meu

Blogul meu

luni, 2 decembrie 2013

Somon pe grill cu ananas si garnitura de orez

Somon pe grill cu ananas si garnitura de orez
Ingrediente
1.      2 rondele de somon (au avut impreuna 500 g),
2.      2-3 felii de ananas proaspat,
3.      2 cesti de orez,
4.      sare,
5.      piper,
6.      2 lingurite de curry,
7.      1/2 lingurita ghimbir macinat,
8.      oregano,
9.      busuioc,
10.  supa de pui (300 ml),
11.  2 lingurite de otet,
12.  1 lingurita de zahar,
13.  1/2 ardei kapia rosu,
14.  verdeturi de Provence,
15.  1 lingurita ulei de masline.
Mod de preparare
·         Rondelele de somon le-am spalat, le-am sters cu un servet si le-am uns cu putin ulei de masline. 
·         Le-am condimentat cu ierburi de Provence, oregano, busuioc, ghimbir, sare si piper. 
·         Se pot coace pe orice tip de grill, eu le-am facut pe grill-ul rotund in care se pune apa dedesubt. 
·         Le-am lasat pe grill 30 de minute la foc mic spre mediu si la jumatatea timpului de coacere le-am intors pe cealalta parte.
·         Am pus la fiert orezul in 200 ml supa de pui, iar restul de supa am adaugat-o treptat. Am condimentat cu sare, piper si curry. Spre final am adaugat si ardeiul taiat cubulete mici. 
·         Feliile de ananas le-am taiat marunt si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu 1 lingurita de zahar. Le-am lasat cateva minute sa se caramelizeze si apoi am adaugat otetul. Am mai lasat 5-6 minute pe foc. 
·         Am servit somonul cu sos de ananas si garnitura de orez.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu