Blogul meu

Blogul meu

duminică, 1 decembrie 2013

Friptură în ulcele ca la mama acasă

Friptură în ulcele ca la mama acasă
Ingrediente:
1.      2 ouă,
2.      4 linguri ulei,
3.      300 g fileu de pui,
4.      150 g carne de porc,
5.      3-4 linguri lapte,
6.      sare,
7.      piper negru măcinat,
8.      8 clătite subţiri.
Pentru umplutură:
1.      ½ kg brînză de vaci,
2.      2 ouă,
3.      sare.
Mod de preparare:
Se pregătesc clătitele, fiecare se taie în 3-4 părţi. Brînza se amestecă cu ouă şi sare, acest amestec se înveleşte în clătite - cîte 6-8 clătite la o porţie. Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori, se adaugă ouăle, laptele, sarea şi piperul, se amestecă bine şi se formează chifteluţe mici - cîte 6-8 la o porţie - şi se fierb la aburi. Clătitele se aşează în ulcele, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C timp de 5-7 minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu