Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 28 decembrie 2013

Mămăligă Tradiţională

Mămăligă Tradiţională

1.      Sare - 1 linguriţă
2.      Ulei - 1 lingură
3.      Apă - 1 litru
4.      Malai  grisat
Mod de preparare
v  Mălaiul (făina de păpuşoi) se pune într-un vas peste care se toarnă apa rece (aproximativ 1/3 din toată apa necesară) şi se mestecă până nu se înmoaie toată. Aceasta se face pentru a evita formarea de boţuri atunci când se va adăuga în apă clocotită mai târziu.
v  Într-un ceaun sau într-o oală de circa 3 litri se pune apa la fiert, aproximtiv 2/3 din toată apa necesară. Când s-a încălzit adăugaţi sarea  şi o lingură de ulei. Când apa începe să clocotească adăugaţi faina înmuiată (sau dacă nu a fost muiată preventiv - mălaiul se toarnă sub formă de ploaie) şi amestecaţi permanent timp de 10-15 minute pe foc domol. Adunaţi mămăliga aşa încât să formeze o suprafaţă plată, acoperiţi-o cu capac, stingeţi focul şi lăsaţi-o să se mai coacă un pic.
v  După ce a mai stat aşa 3-5 minute, mămăliga se răstoarnă pe un fund de lemn şi este gata pentru servit. Se taie cu un fir de aţă în bucăţi de servire prinzând aţa de lungimea diametrului mămăligei dedesubtul ei cu ambele mâini şi trăgând de fire în sus. Se acoperă cu un prosop curat de bucătărie pentru a se păstra caldă la servire.
v  Notă: 15-20 minute este suficient pentru a prepăra o mămăliguţă, însă pentru a obţine o mămăligă idelă este necesar ca ea să se amestece încontinuu la focul cel mai mic timp de 40-45minute.
v  Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu