Ficatei inabusiti
cu mamaliguta
Ingrediente
1.
500 grame de ficatei
proaspeti de pui,
2.
1 fir de ceapa
verde, o legatura marar ( eu am folosit marar cu sare din borcan),
3.
2-3 linguri de unt,
4.
100 grame faina de
malai,
5.
2 linguri smantana
degresata,
6.
sare
Mod de preparare
Cum preparam: Intr-un vas se pune la fiert 350 ml de apa
cu un varf de cutit de sare ( eu
folosesc mereu pentru gatit sarea de mare gema nu cea fina). Se presara in apa
2 linguri de faina de malai, iar cand clocoteste apa, se adauga restul de faina
si se omogenizeaza bine cu un tel rotund.Se continua fierberea la foc mic,
amestecand din cand in cand , pana mamaliga ajunge la consistenta dorita.
Intre timp, se spala ficateii, se curata
bine si se fierb in apa nesarata pentru 6-7 minute.Se spala si se taie marunt
ceapa verde si mararul. Ficateii se scurg bine de apa si se inabusa in untul
topit la foc mic, adaugandu-se apoi ceapa verde si 100 ml de apa si sare dupa
gust. Dupa ce scade apa si se rumenesc ficateii se adauga mararul. Se servesc cu mamaliguta calda si smantana.
Eu am ales sa ii servesc alaturi de o
salata de castraveti murati presarata cu putin marar uscat. Va doresc Pofta
buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu