Coltunasi cu
branza de vaci si smantana
Ingrediente
1.
400g
faina
2.
1 ou
3.
300g
branza de vaci
4.
2
galbenusuri
5.
100g unt
6.
sare
7.
smantana
Mod de preparare
1.
Se cerne faina pe o
planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata
faina. Daca e nevoie se poate adauga apa. Coca se framanta cu mana pana ce nu
se mai lipeste de degete. Apoi se intinde pe planseta bine infainata si se
decupeaza in forma dorita. Fiecare disc se umple cu branza de vaci, bine scursa
de zer, amestecata cu galbenusuri, sare, si cu putin zahar dupa gust. Se inchid
coltunasii si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 10-15 minute,
amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul
oalei.
2.
Din momentul in care
s-au ridicat la suprafata coltunasii se mai fierb 5-6 minute. Se strecoara si
se scurg de apa in exces, se oparesc cu unt fierbinte si se servesc cu smantana
proaspata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu