Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Coltunasi cu branza de vaci si smantana

Coltunasi cu branza de vaci si smantana
    Ingrediente
1.      400g faina
2.      1 ou
3.      300g branza de vaci
4.      2 galbenusuri
5.      100g unt
6.      sare
7.      smantana
    Mod de preparare
1.      Se cerne faina pe o planseta, se adauga oul si putina apa si se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Daca e nevoie se poate adauga apa. Coca se framanta cu mana pana ce nu se mai lipeste de degete. Apoi se intinde pe planseta bine infainata si se decupeaza in forma dorita. Fiecare disc se umple cu branza de vaci, bine scursa de zer, amestecata cu galbenusuri, sare, si cu putin zahar dupa gust. Se inchid coltunasii si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 10-15 minute, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul oalei.
2.      Din momentul in care s-au ridicat la suprafata coltunasii se mai fierb 5-6 minute. Se strecoara si se scurg de apa in exces, se oparesc cu unt fierbinte si se servesc cu smantana proaspata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu