Clătite celebre
Ingrediente
1. 500 ml lapte dulce
2. 3 ouă
3. 3 lingurițe de margarină
4. 6 linguri de zahăr
5. 2 pachețele de praf de copt
6. 500 g făină
7. arome după preferință.
Mod de
preparare
1. Se amestecă ouăle, margarina,
zahărul praful de copt (nestins) și aromele cu ajutorul unui tel (nu e nevoie
de mixer dacă se amestecă energic până se dizolvă bine margarina). Se adaugă
laptele și făina.
2. Se încinge bine o tigaie, de
preferință de tefal pentru că se coc mai bine. Atenție, nu se unge tigaia! Se
pune cu un polonic mic din compoziția rezultată cantitatea dorită pentru ca să
iasă clătita de dimensiunea dorită. Se vor coace repede, așa că trebuie avut de
grijă să le întoarcem din timp ca să nu se ardă
3. Se pot mânca simple, unse cu
dulceață sau cu cremă de ciocolată.
4. Pentru gospodinele mai
temerare, se pot coace clătitele într-o tigaie specială, ca să iasă mai mari și
se realizează un tortleț cu umplutură după gust. Pe ultima clătită se poate
pune frișcă și toping. Dar ca tortul să aibă stabilitate, clătitele trebuie
coapte cu grijă ca să aibă aceeași dimensiune de la mijloc până spre margine. O
să fie o bunătate și o să creeze dependență. O să vedeți. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu