Salata de sfecla
rosie cu hrean
Ingrediente:
1.
3, 4
sfecle rosii, mici (inchise la culoare)
2.
2 linguri
hrean in otet
3.
4 linguri
ulei (de masline)
4.
1
lingurita seminte de chimen (optional)
5.
sare
Mod de preparare:
1.
Varianta (mai)
rapida ar fi: se spala sfeclele si se fierb pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au
racit, se dau pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu hreanul ras, uleiul si
sarea. Dupa gust. Si seminte de chimen, tot dupa gust, sau deloc :P
2.
Varianta (mai) dulce
si-aromata, spune asa: spalati sfeclele si puneti-le la copt, la foc potrivit,
pentru cca. 1 ora (daca sfeclele sint mari, le lasati mai mult). Lasati-le sa
se raceasca, si apoi curatati-le de coaja. Taiati-le in cubulete sau dati-le pe
razatoarea mare si amestecati-le cu hrean, ulei si sare, ca mai sus :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu