Blogul meu

Blogul meu

vineri, 25 octombrie 2013

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean
Ingrediente:
1.      3, 4 sfecle rosii, mici (inchise la culoare)
2.      2 linguri hrean in otet
3.      4 linguri ulei (de masline)
4.      1 lingurita seminte de chimen (optional)
5.      sare
Mod de preparare:
1.      Varianta (mai) rapida ar fi: se spala sfeclele si se fierb pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au racit, se dau pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu hreanul ras, uleiul si sarea. Dupa gust. Si seminte de chimen, tot dupa gust, sau deloc :P
2.      Varianta (mai) dulce si-aromata, spune asa: spalati sfeclele si puneti-le la copt, la foc potrivit, pentru cca. 1 ora (daca sfeclele sint mari, le lasati mai mult). Lasati-le sa se raceasca, si apoi curatati-le de coaja. Taiati-le in cubulete sau dati-le pe razatoarea mare si amestecati-le cu hrean, ulei si sare, ca mai sus :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu