Blogul meu

Blogul meu

marți, 29 iulie 2014

Tocăniță de ardei

Tocăniță de ardei
Ingrediente:
1.      1 kg ardei gras roșu,
2.      3 cepe mari,
3.      3 linguri ulei,
4.      3 cartofi,
5.      1 kg roșii foarte coapte,
6.      1 linguriță boia dulce,
7.      sare,
8.      piper.
Preparare:
Etapa 1: Ceapa se curăță, se spală, se taie fideluță.
Ardeii se taie în jumătăți, se elimină semințele și cotorul, se spală și se taie fideluță.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe.
Se pune ceapa la călit în ulei, adăugăm cartofii și amestecăm.
După 2-3 minute adăugăm ardeii și amestecăm.
Turnăm 1 cană cu apă și acoperim cu un capac, lăsând să fiarbă pentru aprox. 15 min.
Roșiile se spală, se taie în jumătăți și se dau pe răzătoarea mică (coaja o aruncăm).
Se adaugă în tigaie roșiile date pe răzătoare împreună cu boiaua.
Se amestecă bine.
După 10 minute de clocotit, se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Servim imediat cu mămăliguță.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu