Tocăniță de ardei
Ingrediente:
1.
1 kg ardei gras
roșu,
2.
3 cepe mari,
3.
3 linguri ulei,
4.
3 cartofi,
5.
1 kg roșii foarte
coapte,
6.
1 linguriță boia
dulce,
7.
sare,
8.
piper.
Preparare:
Etapa 1: Ceapa se curăță, se
spală, se taie fideluță.
Ardeii se taie în jumătăți,
se elimină semințele și cotorul, se spală și se taie fideluță.
Cartofii se curăță de coajă,
se spală și se taie cubulețe.
Se pune ceapa la călit în
ulei, adăugăm cartofii și amestecăm.
După 2-3 minute adăugăm
ardeii și amestecăm.
Turnăm 1 cană cu apă și
acoperim cu un capac, lăsând să fiarbă pentru aprox. 15 min.
Roșiile se spală, se taie în
jumătăți și se dau pe răzătoarea mică (coaja o aruncăm).
Se adaugă în tigaie roșiile
date pe răzătoare împreună cu boiaua.
Se amestecă bine.
După 10 minute de clocotit,
se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Servim imediat cu
mămăliguță.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu