Blogul meu

Blogul meu

luni, 28 iulie 2014

Ciulama de gaina

Ciulama de gaina
Ciulama de gaina - Ciulama se poate prepara din legume, ciuperci, carne de pui, chiar si de gaina. Ciulamaua de gaina va fi si mai delicioasa, daca in loc de paine, veti prepara o mamaliguta stropita cu unt. Cu acest preparat sigur vei avea succes!
Ingrediente:
1.      faina1 lingurita
2.      unt1 lingura
3.      gaina1 bucata
4.      lamaie4 felii
Preparare:
Se fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. Se taie bucati si se pune in sosul alb de ciulama;
Ciulamaua se pregateste astfel: se incinge grasimea sau untul intr-o cratita, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu zeama de carne si lapte pina se obtine un sos alb de consistenta unei smintini groase;
Se adauga sare, piper si se amesteca bine ca sa nu aiba cocolosi. Se pun bucatile de carne fierte si se tine cratita intr-un vas cu apa clocotita pina se serveste;
La fel se prepara ciulamaua de pui. Se poate adauga la sos doua linguri de smantana si zeama de la 1/2 de lamaie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu