Ciulama de gaina
Ciulama de gaina - Ciulama
se poate prepara din legume, ciuperci, carne de pui, chiar si de gaina.
Ciulamaua de gaina va fi si mai delicioasa, daca in loc de paine, veti prepara
o mamaliguta stropita cu unt. Cu acest preparat sigur vei avea succes!
Ingrediente:
1.
faina1
lingurita
2.
unt1 lingura
3.
gaina1 bucata
4.
lamaie4 felii
Preparare:
Se fierbe carnea de gaina
curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. Se taie bucati si
se pune in sosul alb de ciulama;
Ciulamaua se pregateste astfel:
se incinge grasimea sau untul intr-o cratita, se amesteca cu faina, apoi se
stinge cu zeama de carne si lapte pina se obtine un sos alb de consistenta unei
smintini groase;
Se adauga sare, piper si se
amesteca bine ca sa nu aiba cocolosi. Se pun bucatile de carne fierte si se
tine cratita intr-un vas cu apa clocotita pina se serveste;
La fel se prepara ciulamaua
de pui. Se poate adauga la sos doua linguri de smantana si zeama de la 1/2 de
lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu