Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 4 iunie 2014

Ciorba ardeleneasca de gulii

Ciorba ardeleneasca de gulii
Ingrediente
1.      2 gulii mari
2.      2 morcovi
3.      2 radacina patrunjel
4.      2 fire ceapa verde
5.      1 ou
6.      2 linguri faina( cu varf)
7.      smantana
8.      bors(optional)
9.      patrunjel verde
10.  3 linguri ulei
11.  sare
12.  piper
Mod de preparare
Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare).
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.
In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se asezoneaza si se lasa sa fiarba.
Se fac galustele.Oul se bate bine, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca.
Cand legumele si zarzavatul sunt fierte, cu ajutorul unei lingurite se rup galustele in ciorba. Se mai lasa sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul.
Cine doreste poate acri ciorba cu bors.
Pofta mare !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu