Ciorba
ardeleneasca de gulii
Ingrediente
1.
2 gulii mari
2.
2 morcovi
3.
2 radacina
patrunjel
4.
2 fire ceapa
verde
5.
1 ou
6.
2 linguri faina(
cu varf)
7.
smantana
8.
bors(optional)
9.
patrunjel verde
10. 3 linguri ulei
11. sare
12. piper
Mod de preparare
Guliile se curata si se taie
julien( putin mai mare).
Zarzavatul si ceapa se
curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si
se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.
In oala se adauga 4 l apa
peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se asezoneaza si se lasa sa
fiarba.
Se fac galustele.Oul se bate
bine, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Amestecam bine si lasam 10 minute
sa se odihneasca.
Cand legumele si zarzavatul
sunt fierte, cu ajutorul unei lingurite se rup galustele in ciorba. Se mai lasa
sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul.
Cine doreste poate acri
ciorba cu bors.
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu