Cartofi noi la
ceaun
Ingrediente
1.
500 g cartofi noi
întregi
2.
1 legatura de
mărar
3.
7-8 fire de
usturoi verde
4.
ulei pentru
prăjit
Preparare
Cartofii noi se spală bine în mai multe
ape, fără a-i curăţa de coajă.
Se pun într-un ceaun de tuci, cu fundul
rotund şi se toarnă apă cam până la jumătatea cartofilor. Se pune cantitatea de
sare necesară încă din această etapă, astfel încât cartofii să rămână întregi.
Apoi, se adaugă și uleiul și se acoperă cu un capac până când se evaporă apa.
Când cartofii încep să sfârâie, se dă
capacul la o parte și se lasă să se prăjească 3-4 minute. Se amestecă doar cu
ustensile rotunde (spumiera, de exemplu) pentru a nu sparge.
Usturoiul verde se toacă mărunt cu tot cu
bulb și frunze, iar mărarul bine spălat se toacă mare. Se pune mai întâi
usturoiul, iar după încă un minut și mărarul. Se mai lasă 2-3 minute, timp în
care se amestecă des. Preparatul este gata atunci când frunzele de usturoi
încep să se rumenească ușor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu