Varza acra calita
cu afumatura
Ingrediente
1.
1 varza
acra mai mare (vreo 2 kg)
2.
300 gr
kaiser in cazul meu
3.
500 ml
suc de rosii
4.
cimbru
uscat
5.
piper
boabe
6.
sare daca
mai este cazul
7.
foi de
dafin
Mod de preparare
Pentru varza acra calita cu afumatura
desfacem varza frunza cu frunza si o punem un apa rece circa 30 de minute.
Scurgem de zeama si tocam varza marunt, fideluta. Kaiserul se taie in felii mai
maricele.Intr-un vas (al meu a fost de lut),punem un rand de
varza,piper,cimbru,foi de dafin si jumatate din cantitatea de kaiser.Punem
restul de varza,kaiser si sucul de rosii.Deasupra punem restul de afumatura.Dam
la cuptor circa 1 ora si jumatate,pana cand varza este patrunsa bine,iar
afumatura capata un aspect crocant.
Varza acra calita cu afumatura se serveste
calda cu mamaliguta, sau painica dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu