Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 15 martie 2014

Cartofi taranesti cu pui

Cartofi taranesti cu pui
Ingrediente
1.      1 kg cartofi
2.      3 legaturi ceapa verde
3.      4 cepe
4.      3 linguri ulei masline
5.      50 ml vin
6.      sare
7.      piper
8.      boia de ardei
9.      cimbru
Mod de preparare
Cartofii i-am pun la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei, i-am scurs de apa, i-am trecut pe sub un jet de apa rece si i-am lasat sa se raceasca, apoi i-am curatat de coaja si i-am taiat felii. Intr-o tigaie am adaugat putin ulei si cand s-a incins am adaugat ceapa tocata, am lasat sa se caleasca putin dupa care adaugam si ceapa verde tocata, piper, boia, cimbru si mai lasam approx 2 min pe foc. Am uns cu ulei tava rotunda si am asezat un rand felii de cartofi alternand cu ceapa, la sfarsit am adaugat vinul si sare dupa gust. Am dat la cuptorul incalzit approx 25 min pana se rumesc cartofii. Cand cartofii sunt aproape rumeniti, am asezat si ciocanele de pui ( preparate in prealabil in tigaia dry cooker ) pentru a se rumeni.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu