Cartofi taranesti
cu pui
Ingrediente
1.
1 kg
cartofi
2.
3
legaturi ceapa verde
3.
4 cepe
4.
3 linguri
ulei masline
5.
50 ml vin
6.
sare
7.
piper
8.
boia de
ardei
9.
cimbru
Mod de preparare
Cartofii i-am pun la fiert
in apa cu sare cat sa intre furculita in ei, i-am scurs de apa, i-am trecut pe
sub un jet de apa rece si i-am lasat sa se raceasca, apoi i-am curatat de coaja
si i-am taiat felii. Intr-o tigaie am adaugat putin ulei si cand s-a incins am
adaugat ceapa tocata, am lasat sa se caleasca putin dupa care adaugam si ceapa
verde tocata, piper, boia, cimbru si mai lasam approx 2 min pe foc. Am uns cu
ulei tava rotunda si am asezat un rand felii de cartofi alternand cu ceapa, la
sfarsit am adaugat vinul si sare dupa gust. Am dat la cuptorul incalzit approx
25 min pana se rumesc cartofii. Cand cartofii sunt aproape rumeniti, am asezat
si ciocanele de pui ( preparate in prealabil in tigaia dry cooker ) pentru a se
rumeni.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu