Iahnie de fasole
Ingrediente
1.
500 gr.
fasole boabe (alba sau pestrita)
2.
2 cepe
rosii
3.
1 ardei
capia
4.
1
pastarnac
5.
2 linguri
bulion (sau 1 rosie)
6.
3-4 catei
usturoi
7.
piper
boabe
8.
2 foi
dafin
9.
verdeata
tocata fin (patrunjel
10.
marar)
11.
1 ceasca
ulei
Mod de preparare
Se alege fasolea bob cu bob,
se spala in 2-3 ape si se lasa la inmuiat 6-8 ore (peste noapte).
Se arunca apa in care a
stat, se acopera cu apa fierbinte, se pune 1 lingurita cu zaha (sau 1 lingurita
bicarbonat) si se da in clocot.
Se arunca si apa aceasta.
Se umple vasul cu 3 masuri
de apa calda si se fierbe fasolea 2-3 ore la foc potrivit. In apa finala se
adauga pastarnacul curatat, spalat si taiat in doua.
Cand fasolea a fiert si
bobul se desface la atingere, se adauga peste ea ceapa calita si ardeiul capia
taiat subtire si rumenit in putin ulei. Adaugam bulionul (sau rosia tocata
marunt) si condimentam cu: sare, piper, cimbru, foi de dafin si usturoiul tocat
fin.
Se lasa vasul pe foc mic
pana cand fasolea scade.
Se presara marar si
patrunjel tocat.
Se serveste fierbinte, cu
paine neagra sau mamaliguta rece si castraveti murati.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu