Pastai scazute cu
usturoi
Ingrediente
1.
500 g
pastai
2.
5 catei
mari de usturoi
3.
1
linurita boia dulce
4.
patrunjel
5.
marar
6.
sare
7.
piper
8.
ulei
Mod de preparare
Pastaile se spala, se curata
de capete si se rup in 2-3 bucati. Se taie 3 catei de usturoi. In uleiul incins
se adauga usturoiul si se caleste.
Se adauga apoi pastaile si
sa calesc inca 2-3 minute, amestecand des. Se acopera pastaile cu 2 cani de
apa, se adauga condimentele si verdeturile tocate marunt.
Se pune capacul si se firbe
la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Se verifica sa fie fierte dupa acest timp
si daca nu sunt gata se mai lasa la fiert cu capac. Se adauga restul de 2 catei
de usturoi striviti si se fierbe inca 5 minute fara capac, sa scada sosul de pe
pastai. Se servesc simplu cu paine prajita sau ca si garnitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu