Chiftelute
Ingrediente
1.
500 gr
carne tocata de vita,
2.
sare,
3.
piper,
4.
2 oua,
5.
4 felii de franzela ,
6.
1
legatura de patrunjel,
7.
1 ceapa
,
8.
pesmet ,
9.
ulei
pentru prajit,
10.
1
lingurita de boia ardei dulce.
Mod de preparare
Intr-un bol mai mare punem carnea tocata, franzela inmuiata in apa
rece si stoarsa, ouale , ceapa rasa si stoarsa, boia de ardei dulce,
piper si sare dupa gust.
Amestecam compozitia cu o lingura de
lemn pana obtinem o compozitie omogena.
Pe o farfurie punem pesmet iar uleiul se pune la incins intr-o tigaie cu
peretii inalti .
Cu o lingurita se ia compozitie , se da
forma rotunda, apoi se tavalesc prin pesmet.
Se pun
in ulei incins si se prajesc bine pe ambele parti.
Se scot intr-un bol tapetat cu servet din hartie , pentru a se
absorbi restul de grasime.
Se pun pe platou si se decoreaza cu salata
verde si rosii.
Se servesc ca aperitiv
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu