Blogul meu

Blogul meu

vineri, 21 februarie 2014

Chiftelute

Chiftelute
Ingrediente
1.      500 gr carne tocata de vita, 
2.      sare,
3.      piper,
4.      2 oua,
5.      4  felii de franzela ,
6.      1 legatura de patrunjel,
7.      1 ceapa , 
8.      pesmet ,
9.      ulei pentru prajit,
10.  1 lingurita de boia ardei dulce.
Mod de preparare
    Intr-un bol mai mare  punem carnea tocata, franzela inmuiata in apa rece si stoarsa,  ouale  , ceapa rasa si stoarsa, boia de ardei dulce, piper si sare dupa gust.
    Amestecam compozitia cu o lingura de lemn  pana obtinem o compozitie omogena.
    Pe o farfurie  punem pesmet iar  uleiul se pune la incins intr-o tigaie cu peretii inalti  .
    Cu o lingurita se ia compozitie , se da forma rotunda, apoi se tavalesc prin pesmet.
    Se pun  in ulei incins si se prajesc bine pe ambele parti.
    Se scot intr-un bol  tapetat cu servet din hartie , pentru a se absorbi restul de grasime.
    Se pun pe platou si se decoreaza cu salata verde si rosii.
Se servesc ca aperitiv
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu