Fasole in sos de
rosii
Ingrediente
1.
500 gr
fasole boabe,
2.
1 ceapa
mare ,
3.
5 catei
de usturoi,
4.
50 ml
ulei,
5.
200
ml sos de rosii cu ardei ,
6.
sare si
piper,
7.
patrunjel
verde .
Mod de preparare Fasole in
sos de rosii
Fasolea boabe se fierbe schimbandu-se de 3
ori apa in care se fierbe. Ceapa se taie marunt.
Separat, intr-o tigaie se incinge uleiul,
se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Cand ceapa devine sticloasa se
adauga sosul de rosii cu ardei, se amesteca.
Se lasa cca 5 min sa fiarba apoi se ia de pe foc.
Intr-o cratita se pune fasolea fiarta
si scursa, sosul de rosii si 300 ml apa
( in care a fiert fasolea). Se fierbe cca 5-8 min, la foc mic. La final se
adauga usturoiul pisat, sare si piper ,dupa gust.
Se serveste cu patrunjel
tocat marunt si muraturi .
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu