Cîrnați afumați și
uscați
Ingrediente:
1.
1 kg
carne tocată de porc,
2.
1 kg
carne tocată de vită,
3.
500 gr
slănină,
4.
2 linguri
rase de sare,
5.
piper
măcinat,
6.
usturoi,
7.
boia iute
de ardei roșu,
8.
1 pahar
cu apă caldă,
9.
mațe
subțiri de porc
Mod de preparare:
Curățați carnea, tocați-o de
două ori, adăugați sarea, piperul, usturoiul, boia iute și apa călduță.
Frămîntați amestecul, umpleți cîrnații folosind mașina de tocat la care montați
o formă specială de cîrnați. Lucrați cu atenție pentru a nu se rupe. Cînd ați
terminat operația, puneți cîrnații pe un băț gros și lăsați-i la zvîntat cîteva
zile, apoi puneți-i la fum rece.
Poftă Bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu